Kosova Başbakanı Kurti Estonya’da Rusya'nın müttefiklerini Kosova-Sırbistan diyalogunu "baltalamakla" suçladı

Resim
Kosova Başbakanı Albin Kurti, Estonya Hükümeti tarafından bu yıl düzenlenen 8. Açık Hükümet Ortaklığı Küresel Zirvesi'ne katıldı.
Bu sırada Estonya Başbakanı Kaja Kallas ile de görüşme gerçekleştiren Kurti, görüşmede ülkede ve bölgedeki siyasi durumun yanı sıra, Kosova’nın OGP üyesi olarak sunabileceği katkıların ele alındığını Facebook üzerinden yapmış olduğu paylaşım vasıtasıyla bildirdi.
Zirve’de bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Kurti, konuşmasında Kosova-Sırbistan diyaloğuna da değindi.
Kosova'da Rusya'nın müttefiklerinin geçmiş ile ilgili olduğu gibi, hali hazırdaki durumu da çarpıtma çabası içerisinde olduklarını ve bu durumun günden güne daha da görünür ve yoğun bir şekil aldığını ifade eden Kurti, bu durumun iki ülke arasındaki diyalog ile ilişkilerin normalleşmesi sürecine etki ettiğini vurguladı.
“Kosova'nın kuzey komşumuz Sırbistan ile ilişkileri normalleştirmek için Avrupa Birliği ve ABD'nin aracılık ettiği sürece bağlılık gösterdiği hassas zamanlarda dezenformasyon, siber zorbalık ve diğer türlerdeki siber tehditlerin belirleyici rol oynadığı inkar edilemez.” diyen Kurti, Açık Hükümet Ortaklığı’nda yer almalarının bu nedenle önemli olduğunu da ifade etti.

Bu içerik 06.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 25 kez okundu.