Kosova Başbakanı Albin Kurti Batı Balkanlar'daki güvenlik sorunlarını görüşmek için İngiltere'ye gitti

Resim

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Batı Balkanlar'daki güvenlik sorunlarını görüşmek için İngiltere'ye gitti. Telegrafi'nin haberine göre, Kosova Başbakanlığından yapılan açıklamada Batı Balkanlar'daki güvenlik sorunlarının tartışılacağı konferansa Başbakan Albin Kurti'nin katılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Kosova Başbakanı Albin Kurti kurum yetkilileriyle yapacağı toplantıların yanı sıra, Chatham House Politika Enstitüsü tarafından düzenlenen Batı Balkanlar'ın karşı karşıya olduğu güvenlik sorunlarına ilişkin konferansa da katılacak." ifadelerine yer verildi.

Chatham House Politika Enstitüsü konferansın duyurusunda Batı Balkan ülkeleri için güvenlik kaygılarının daha önceden de var olduğunu ve yeni olmadığını vurguladı.

"Bu bölge süregelen etnik, dini ve siyasi istikrarsızlığın yanı sıra Ukrayna'daki savaşın etkilerine karşı kırılganlık yaşayan bir bölge. Batı Balkan ülkeleri siyasi ve ekonomik geçiş sürecinden geçerken, istikrarsızlık nedeniyle bölge için ve  Avrupa için risk taşımaya da devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

Söz konusu konferansta ayrıca Batı Balkan ülkelerinin NATO ve Avrupa Birliği üyeliğinin yanı sıra İngiltere'nin rolü de tartışılacak.

Kaynak: https://telegrafi.com/sfidat-e-sigurise-ne-ballkanin-perendimor-kurti-udhetoi-drejt-britanise/ (Erişim tarihi, 12.02.2024).

Bu içerik 12.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 16 kez okundu.