Kosova Başbakanı Albin Kurti, Türkiye Dışişleri Bakanı ile güvenlik alanında işbirliğini görüştü

Resim

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile güvenlik alanında iş birliğini ele aldığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre Albin Kurti, Bakan Fidan'ı seçim sonuçları ve yeni görevinden dolayı tebrik ederek, kendisine Kosova Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi için tam ve yakın işbirliği teklifinde bulundu.

Yapılan açıklamada, "Güvenlik ve savunma alanında işbirliğinden söz edildi. Başbakan Albin Kurti, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a Türkiye'nin NATO çerçevesinde Kosova'ya verdiği destek ve Kosova Güvenlik Güçlerine verdiği destek için teşekkür etti" denildi.

Başbakan, Kosova ordusunun cephaneliğine geçtiğimiz günlerde, Türkiye'den satın alınan Bayraktar TB-2 insansız hava araçlarının eklendiğini de hatırlattı. Kosova Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki yakın işbirliğinin devam ederek artması gerektiğinin vurgulandığı görüşmede ayrıca ortak çıkarlara yönelik güncel gelişmeler de ele alındı.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Türk bakanı resmi bir ziyaret için Kosova'ya davet etti. Türkiye, Kosova'nın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkeler arasında yer alan ve Kosova'nın uluslararası örgütlere üyeliğini sürekli destekleyen Kosova Cumhuriyeti'nin dost ve ortak ülkesidir denildi.

Kaynak: https://telegrafi.com/kurti-bisedoi-shefin-e-diplomacise-turke-per-bashkepunimin-ne-fushen-e-sigurise/ (Erişim tarihi, 28.07.2023).

Bu içerik 28.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 22 kez okundu.