Kosova Başbakanı Albin Kurti, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutladı

Resim
Kosova Başbakanı Albin Kurti, Türkiye'nin Kosova Büyükelçiliği'nin davetlisi olarak bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.
Çok sayıda katılımcının yer aldığı bu resepsiyonda konuşan Kosova Başbakanı Albin Kurti, ilerleme, büyüme ve sarsılmaz kararlılıkla dolu olağanüstü bir yüzyılı kutlayan başta Türk halkı olmak üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükelçi Sabri Tunç Angılı’ya en içten tebriklerini iletti.
Bu özel günde, vizyoner liderliği ve modernleşme ve demokratikleşmeye olan bağlılığıyla Türkiye tarihinde kalıcı bir iz bırakan Mustafa Kemal Atatürk'ü özel olarak anmamız gerektiğini ifade eden Kurti, Atatürk'ün mirasının modernlik, laiklik ve ilerleme olduğunu sözlerine ekledi.
İki ülke ve halkları arasındaki ilişkilere değinen Başbakan Kurti, iki ülkenin karşılıklı saygı ve işbirliğine dayanan güçlü ve istikrarlı bir ortaklığı paylaştığını, Türkiye'deki Arnavut toplumu ile Kosova'daki Türk toplumunun da kültürel alışverişi teşvik etmede, karşılıklı anlayışı teşvik etmede ve toplumlarımızın sosyal dokusunu zenginleştirmede önemli bir rol oynadığını söyledi.
Türkiye'nin Kosova'nın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği sarsılmaz desteğin Kosova halkı tarafından derinden takdir edildiğinin altını çizen Kurti, önümüzdeki yıllarda da ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi konusundaki kararlılığını dile getirdi.

 

Bu içerik 27.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 26 kez okundu.