Kosova Başbakanı Albin Kurti, Polac katliamı ile ilgili konuştu: Sırbistan'ın tek derdi suçları saklamak ve izleri yok etmekti

Resim

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Drenica'da 86 kişinin öldürüldüğü Polac katliamını hatırlattı.

Başbakan Albin Kurti, "Kosova'da savaş başlamadan önce, Skenderay belediyesine bağlı Polac köyünde tamamı Arnavut olmak üzere 4.000'den fazla nüfusu olan yaklaşık 450 aile yaşıyordu. Ancak 1998 yazında Sırp ordusu ve polisinin Drenica köylerine yönelik saldırıları sırasında ve özellikle Sırbistan silahlı kuvvetlerinin suç kampanyaları sırasında Polac'ta 86 kişi öldürüldü: 78 silahsız sivil ve 8 askeri şehit” dedi.

Başbakan Albin Kurti,, kanlı kampanyalardan sonra Sırbistan'ın en büyük kaygısının bu suçların gizlenmesi olduğunu da sözlerine ekledi.

"Kosovalı Arnavutlara yönelik yürütülen kanlı kampanyalardan sonra Sırp devletinin en büyük kaygısı bu suçların gizlenmesi ve izlerin ortadan kaldırılmasıydı ki bu esas olarak cesetlerin ortadan kaldırılmasına yönelikti. " diye ifade etti.

1998-1999 yılları arasında Sırbistan polisi ve ordusunun Polac köyünü yaktığını ve neredeyse tamamen yok ettiğini vurguladı.

"450'den fazla konut, köy evi ve yaşam alanlarının yakılması, savaştan sonra köye dönüşü ve Polac'ta yaşamı yeniden inşa etmeyi daha da zorlaştırdı. Kosova toplumu ve devleti, Kosova halkının savaşının mirasına da sahip çıkmaya devam edecektir" dedi.

Kaynak: https://telegrafi.com/kurti-kujton-masakren-e-polacit-preokupimi-vetem-serbise-ishte-fshehja-e-krimeve-dhe-zhdukja-e-gjurmeve/ (Erişim tarihi, 07.04.2024).

Bu içerik 07.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 22 kez okundu.