Kosova Başbakanı Albin Kurti: 25 yıl önce Sırbistan, Reçak katliamını inkar etmek için tüm devlet kurumlarını harekete geçirdi

Resim
Reçak Katliamı'nın 25. yıl dönümü anma töreninde konuşan Kosova Başbakanı Albin Kurti, 25 yıl önce Sırbistan'ın Reçak katliamını gizlemek ve inkar etmek için tüm devlet kurumlarını devreye soktuğunu ifade etti.
Klankosova.tv'nin haberine göre, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić hakkında konuşan Kosova Başbakanı Albin Kurti, o zamanlar Enformasyon Bakanı ve bugün Sırbistan Cumhurbaşkanı olarak, Kosova’da yaşanan insanlığa karşı suçu sürekli olarak reddetmeye devam ettiğini söyledi.
Kosova Başbakanı Albin Kurti, "Savaştan sonraki 25'inci yıl olan 2024 yılı, yani bu yılın ilk yarısı, Sırbistan'ın Kosova'daki Arnavutlara yönelik katliamlarının yıldönümleri, Kosova Kurtuluş Ordusu'nun çatışmalardaki direnişi ve özgürlük şehitlerini anma törenleri ile anılacaktır. 25 yıl önce Sırbistan, Reçak katliamını gizlemek ve inkar etmek, suçları kabul etmemek, failleri ve emir verenleri korumak için ordudan adli tıpa, medyadan devlet propagandasına kadar tüm devlet kurumlarını devreye soktu. Dönemin Sırbistan Hükümeti Enformasyon Bakanı Aleksandar Vučić idi. Dönemin Sırbistan Hükümeti Enformasyon Bakanı bugün Sırbistan Cumhurbaşkanı. Günümüzde de Sırbistan Cumhurbaşkanı olarak,  Sırbistan devletinin Kosova’da işlediği bu insanlığa karşı suçu sürekli olarak inkar etmeye devam ediyor" dedi.

 
Bu içerik 15.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 34 kez okundu.