Kosova Barış Gücü (KFOR) Yarinye'ye geldi

Resim

KFOR (Kosova Barış Gücü) askerleri ve Kosova Polis Тeşkilatı’nın özel birimleri sekiz gündür görev yaptıkları Yarinye sınırı yakınlarında göründüler. Kosova Online gazetesine göre, görünen askerler Kosova'daki KFOR misyonunda görev alan Amerikan, Polonyalı ve Kanadalı askerlerdir.

Bugün, Yarinye sınırı yakınında görünen KFOR, Kosova Online gazetesine "Kosova'nın tamamındaki durumu yakından izlediklerini ve kuzey de dahil olmak üzere Kosova genelinde rutin devriyelerin sayısını ve süresini artırdıklarını" bildirdi.

KFOR, Kosova Online gazetesine, "KFOR, Kosova genelindeki durumu yakından izliyor ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1999 tarihli 1244 sayılı kararından kaynaklanan görevinin günlük uygulamasına odaklanmaya devam ediyor. Misyonu, Kosova'da tüm topluluklar için güvenli ve emniyetli bir ortam sağlamaktır’’ şeklinde açıklamada bulundu.  Ayrıca KFOR, "Kosova’nın kuzeyi de dahil olmak üzere Kosova genelinde rutin devriyelerin sayısını ve süresini artırdığını" ifadesine ekledi.

Bu sabah (27.09.), Sırp ordusuna ait dört zırhlı arac sınıra iki kilometreden daha yakın olan Yarinye'ye ulaştı. Yanlarında bulunan Sırp ordusu mensuplarının hangi birliklerden oldukları açıklanmadı. Ayrıca, Yarinye yakınlarında Sırp ordusuna ait bir üssün de var olduğunu belirtmek gerekir.

Sırp ordusunun Kosova'nın kuzeyindeki durum nedeniyle yüksek teyakkuzda olduğunu ve son üç gün içinde, Sırp ordusuna ait savaş uçakları ve helikopterlerinin bu bölge üzerinde uçtuğunu hatırlatmak gerekir. Sırbistan Savunma Bakanı, birliklerin Raşka ve Yeni Pazar garnizonlarında yoğun bir savaşa hazır durumda olduğunu, bu şekilde devletin Sırp halkına bir daha pogrom uygulanamayacağına dair açık bir mesaj göndermek istediğini söyledi.

Kaynak: https://nova.rs/vesti/hronika/kfor-stigao-na-jarinje/ (Erişim tarihi, 27.09.2021)

 

 

Bu içerik 27.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 97 kez okundu.