Kosova-Arnavutluk heyetleri arasındaki görüşmelerin gündemi belli oldu

Resim
Kosova ile Arnavutluk arasındaki sekizinci heyetler arası görüşme ve ortak toplantı yarın (Çarşamba) yapılacak. Birkaç anlaşmanın imzalanmasının beklendiği bu toplantının gündemi şimdiden belli oldu. Resmi açıklamaya göre, Arnavutluk heyetinin toplantının yapılacağı yere saat 10:45'te varacağı belirtildi. Akabinde saat 11:00'de Arnavutluk Başbakanı Edi Rama gelecek.

İki hükümet arasındaki toplantının genel kurulunun açılışı saat 11:15'te başlayacak. Her iki ülkenin heyetlerine önce Kosova Başbakanı Albin Kurti, ardından da Arnavutluk Başbakanı Edi Rama tarafından açılış konuşmaları yapılacak.

Bunu, ortak ulusal pazarın kurulması ve iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin artırılması, ulusal liman ve demiryolu altyapısı hakkında olası yatırım imkânları ele alınacak.

Saat 12:30'da hükümetler arası anlaşmalarının imzalanması ve ardından her iki ülkenin başbakanlarının ortak bir konferansı vermesi planlanıyor. Şimdiye kadar, 100'den fazla anlaşmanın imzalandığı Kosova ile Arnavutluk arasında yedi ortak toplantı düzenlendi.

Kosova-Arnavutluk hükümetlerinin son toplantısı 26 Kasım 2021'de yapılmış ve 13 anlaşma imzalanmıştı.

Bu içerik 20.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 72 kez okundu.