Kosova-Arnavutluk Bölgesel Kalkınma Forumu düzenlendi

Resim
Ulusal Bayrak Günü büyük kutlamasının arifesinde, 28 Kasım'dan bir gün önce, Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Albin Kurti, "Kosova-Arnavutluk Bölgesel İşbirliği Fırsatları" temalı Kosova-Arnavutluk Bölgesel Kalkınma Forumu'na katıldı.
Kosova-Arnavutluk Bölgesel Kalkınma Forumu, Bölgesel Kalkınma Bakanlığı'nın bir organizasyonu olarak Yakova belediyesindeki Kültür Sarayı binasında düzenlendi.
Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka tarafından açılışı yapılan Forum’da konuşan Başbakan Albin Kurti bir konuşma yaptı. Kurti konuşmasında, bu forumdaki organizasyon ve verimli tartışmalardan dolayı Bölgesel Kalkınma Bakanlığını tebrik ederek, iki ülke arasında, aynı yerde, aynı değerlerde, aynı kanun ve kurallar altında, engelsiz ve bunu zorlaştıran değişiklikler olmadan yaşama duygusuna varıncaya kadar, vatandaşların hayatını kolaylaştırma düşüncesi rehber olacak işbirliğinin önemini vurguladı.
Kurti konuşmasının devamında, iki buçuk yıl süresinde Kosova ve Arnavutluk arasında geçen 58 yeni anlaşmaya varıldığını ve bu anlaşmaların tamamının uygulamaya konulduğunu ifade ederek, bu anlaşmaların bugüne kadar yapılmış olan anlaşmaların neredeyse üçte birine denk geldiğini de vurguladı.
Toplamda 184 anlaşma içerisinde tüm anlaşmaların önceki yıllara göre neredeyse 4 kat daha hızlı gerçekleştiğini hatırlatan Kurti, anlaşmaların izolasyonist geçmişi düzelttiğini ve girişimciler, öğrenciler ve vatandaşlar için üretici ve tüketici olarak yeni fırsatlar açtığını da sözlerine ekledi.
Albin Kurti konuşmasının sonunda orada bulunanların 28 Kasım Ulusal Bayrak Günü’nü kutlayarak sözlerini nihayete erdirdi.

Kaynak:https://gazetadielli.com/mbahet-forumi-i-zhvillimit-rajonal-kosove-shqiperi/, (Erişim tarihi 29.11.2023)

 

Bu içerik 27.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 18 kez okundu.