Kosarac: Açık Balkanlar'daki üyelik engelini kaldırmak için Bosna Hersek Federasyonu entitesinden iş adamlarıyla birlikte çalışacağız

Resim
Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Stasa Kosarac, SRNA'ya verdiği röportajda bakanlığın önümüzdeki yıl için planlanan önceliklerinden bahsetti. Trgovska Gora meselesine değinen Kosarac, Bosna Hersek'in 13 belediyede yaşayan 250.000 kişinin hayatını korumak için Hırvatistan'ın Bosna Hersek sınırında inşa edileceği duyurulan nükleer atık depolama sahasının bakanlığın odak noktası olarak kalması gerektiğini söyledi.
Kosarac, Hırvatistan'ın daha önce yaptığı gibi, yılın başında Bosna Hersek'in de uluslararası bir ofis tutmasının önerileceğini duyurdu. Ayrıca, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığının açıkça tanımlanmış tutumundan, yani Hırvatistan'ın Čerkezovac sahasında bir nükleer atık imha sahası inşa etmesini önlemek için tüm Bosna Hersek kurumlarının birlikte çalışması yönündeki tutumundan vazgeçmeyeceğini de belirtti.
Kosarac ayrıca, Bosna Hersek Federasyonu entitesinden gelen iş adamlarının mutlaka üzerinde duracağı konunun, Bosna Hersek'in Açık Balkanlar girişimine üyelik meselesinin önündeki engelin kaldırılması olacağını söyledi. Kosarac, konuyu açmak için Bosna Hersek Federasyonu entitesinden gelen işadamlarıyla ek çaba göstereceğini belirtti. Kosarac "Bazı görüşmelerde onlar da bunu yapmamız gerektiği yönünde görüşlerini açıkça belirttiler, ancak Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı'nda bu konuya odaklanma konusunda bazı dirençler olduğu için üzgünüm" dedi.
 

 

Bu içerik 02.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 23 kez okundu.