Korićani Kayalıkları’nda işlenen suçun 31. yıl dönümü

Resim
Bosna Hersek Savaşı esnasında, 200'den fazla Boşnak ve Hırvat, Vlašić'teki Korićani Kayalıkları’nda (bs. Korićanske stijene) Sırplar tarafından kurşuna dizilerek katledilmiş ve bedenleri kayalıklardan aşağıya atılmıştı. Bugün (21.08.2023), bu katliamda hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.
Katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları, Bosna-Hersek'teki ilgili derneklerin üyeleri, Bosna Hersek Gazi Örgütlerinin temsilcileri, siyasi ve dini grupların temsilcileri anma töreninde hazır bulundu.
Bosna Hersek İnsan Hakları ve Mültecilerden Sorumlu Bakanı Sevlid Hurtić, katliamda hayatını kaybedenlerin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Hurtić ayrıca, “Bugün burada hayatını kaybeden 224 kişiyi anmak için bu kayalıklardan aşağıya 224 gül atacağız. Bu sayıyı asla unutmayalım.” dedi.
Anma törenine katılan Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konaković, “Halkımızın çektiği acılar ile ilgili olarak gerçeklerin ortaya çıkartılması ve savunulması her zamankinden daha önemli. Çünkü karşı taraf Bosna Hersek'teki gerçekleri değiştirmeye çalışıyor. Son birkaç haftadır hala faşist politikaları savunanların mitinglerinde, halkımızın çektiği acıların üstünün örtülmeye veya değiştirilmeye çalışıldığına tanık oldunuz." dedi.
 
Bu içerik 21.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 22 kez okundu.