Konjić’deki yangın devam ediyor, Neum’daki yangına ise havadan müdahale gerekli

Resim

Bosna Hersek’in Neum kentindeki Žaba Dağı’nda çıkan yangın halen söndürülemedi. Bölge halkı için şimdilik bir tehdit oluşturmuyor.
Konjić’in Glavatičevo ile Borci köylerinde de yangınlar hâlâ devam ediyor. Borci köyündeki durum düne göre biraz daha iyi olsa da Glavatičevo’daki yangın mayınlı bölgeye girdi.
Ayrıca son 24 saatte itfaiye ekipleri Mostar, Čapljina, Čitluk, Konjić ve Prozor’daki yangınlara 11 müdahale gerçekleştirdi.
Hersek-Neretva Kantonu Sivil Koruma Operasyon Merkezi, Bosna-Hersek Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir helikopterin artık yangına müdahale etmesi gerektiğini bildiriyor.
Neum Belediyesi Sivil Koruma Servisi’nden Marko Topalović, Neum’daki yangınla ilgili olarak “Dün gece (Pazar akşamı) geç saatlerde durum daha da kötüleşti. Yangın Hutovo ve Cerevo köylerine sıçradı, ancak itfaiye ekipleri yangını sabahın erken saatlerine kadar söndürmeyi başardı. Yangın şu anda konutları tehdit etmiyor, ancak yangının bir kısmı söndürme ekiplerinin ulaşamadığı bölgelerde devam ediyor, bu yüzden bugün hava desteği istedik” dedi.
Trebinje’de devam eden yangının uzunluğu ise 20 kilometreye ulaştı. Bölgede henüz herhangi bir ev zarar görmedi. Sırp Cumhuriyeti Entitesi’ne bağlı helikopterler bölgedeki yangını söndürmeye çalışıyor. Komşu Sırbistan’dan da iki helikopter yardıma geldi.

 

Bu içerik 08.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.