Konaković, bölge ülkelerinin Avusturya büyükelçileriyle görüştü

Resim
Bosna-Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konaković, Avusturya Cumhuriyeti'nin bölgedeki bir grup büyükelçisi ve Avusturya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkililerinin yanı sıra Batı Balkanlar, Güneydoğu Avrupa AB genişlemesi ve güvenliğinden sorumlu liderler ve daire başkanları ile bir araya geldi.
Bakan Konaković, Avusturya Cumhuriyeti'ne ikili ve çok taraflı düzeyde Bosna Hersek'e sağladığı ve sağlamaya devam ettiği destek ve yardımdan dolayı teşekkür ederek, Avrupa Konseyi'nin Mart ayında alacağı olumlu bir kararın Bosna Hersek için önemini vurguladı. Bu kararın, Bosna Hersek’in geleceği için daha iyi bir çevre, ekonomik kalkınma ve siyasi istikrar sağlayacağını belirtti.
Bosna Hersek’in bölgesel işbirliğini daha da güçlendirme konusundaki kararlılığına ve tüm bölgesel girişimlerde gösterdiği ve uyguladığı sürekli faaliyetlere vurgu yaparak, bu çabanın kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu ve aynı zamanda Bosna Hersek’i Avrupa üyeliğine yönlendiren entegrasyon süreçlerine destek sağladığını belirtti.
Batı Balkanlar Altılısı (WB6), Berlin süreci, Tuna bölgesine yönelik AB stratejisi ve diğer tüm girişimlerin Bosna-Hersek'in ilerleyişi açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Bakan, konuklarla; bölge ülkeleriyle ilişkileri, siyasi liderliğin olumlu sonuçlara ulaşmak için ısrar ettiği faaliyetleri ve Bosna-Hersek'ten önce belirlenen temel önceliklere ulaşılmasında ilerleme olanaklarını ele aldı.

Bu içerik 16.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 13 kez okundu.