Konaković Almanya'ya resmi bir ziyarette bulundu

Resim

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konaković 16 Haziran Cuma günü Almanya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Konaković ayrıca, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir araya geldi.
Konaković, "Annalena Baerbock ile görüşmemizin mesajı ve anlamı çok önemli. Almanya, Bosna Hersek'in en güvenilir dostlarından biridir. En büyük ticaret hacmine sahip olduğumuz ülke olan Almanya, Bosna Hersek'teki beşinci yatırımcı’’ dedi.
Bakan Konaković, Almanya'da faaliyet gösteren Bosna Herseklilerin kurduğu çeşitli derneklerle de görüştüğünü söyledi. Konaković,  Almanya’daki Bosna Herseklilerin kurduğu derneklerin durumları, Bosna Hersek sürücü belgelerinin Almanya devleti tarafından tanınması ve çifte vatandaşlık gibi konuların gündeme geldiğini de belirtti.
Konaković "ilişkilerde yeni bir dönem ilan ettik ve Bosna Hersek’in AB üyeliği ve Batı Balkan ülkelerine yönelik bazı yeni, daha somut yaklaşımlar geliştiriyoruz. Burada halkımızın idari sorunlarını konuştuk. Ayrıca sürücü belgeleri ve çifte vatandaşlık gibi konularda Almanya'nın yasallarını düzenlemeye başlamasını bekliyoruz" dedi.

 
Bu içerik 16.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 27 kez okundu.