Komşiç ve Caferoviç, Rusya Büyükelçisi Igor Kalabuhov ile görüştü: Rusya, Bosna-Hersek’in egemenliğini ve toprak bütünlüğünü destekliyor

Resim

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Başkanı ve Konsey Üyesi Željko Komšić (Jelyko Komşiç) ve Šefik Džaferović (Şefik Caferoviç), Rusya Federasyonu’nun Bosna-Hersek Büyükelçisi Igor Kalabukhov’u kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre büyükelçi Kalabuhkov, Komşiç ve Caferoviç’in Bosna-Hersek’teki mevcut krizle bağlantılı olarak daha öncesinde Barışı Uygulama Konseyi Yönetim Kurulu’nda üye sıfatıyla bulunan Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’e gönderdikleri mektuba Rusya Federasyonu’nun yanıtını sundu.

Kalabuhkov, Rusya Federasyonu’nun Bosna-Hersek’in egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve Dayton Barış Anlaşmasını tam olarak desteklediğini ve Bosna-Hersek dâhilinde mutabık kalınan her türlü çözüme saygı duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyeleri, Bosna-Hersek Parlamenterler Meclisi’ndeki tüm ilgili temsilcilerin onayı doğrultusunda yaptıkları açıklamada, Dayton Anlaşması’nın açık hükümlerine göre oluşturulmuş Bosna-Hersek’in devlet kurumlarını hiç kimsenin tek taraflı eylemlerle yıkma hakkına sahip olmadığına dikkat çektiler.

Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyeleri, Bosna-Hersek kurumlarının bloke edilmesinin tüm vatandaşlara ve devletin istikrarına zarar veren, Dayton karşıtı ve demokratik olmayan bir eylem olduğuna da dikkat çektiler.

Bu içerik 30.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 80 kez okundu.