Komsic: Diplomatik faaliyetlerimiz NATO'ya tam üyelikle sonuçlanacak

ResimBosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Zeljko Komsic, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Günü münasebetiyle Viyana'da düzenlenen programda bir konuşma gerçekleştirdi.

Komsic, 17 yıl önce Bosna Hersek Savunma Kanunu ve Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerinde Hizmet Kanunu'nun kabul edilmesiyle profesyonel bir Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri kurma sürecinin başladığını hatırlattı.

"Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Günü, çok fazla bilgi, çaba ve fedakârlık harcayarak bugün sahip olduğumuz Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerini yaratanların katkılarını anma günüdür" diyen Komsic, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı tarafından kabul edilen Bosna Hersek'in dış politika stratejisinin çok net olduğunu da vurguladı.

Komsic, "O stratejilerde, ülkemizdeki reform süreçlerine ilişkin faaliyetlerin sürdürülmesinde, Bosna Hersek kurumlarının önceliğinin NATO üyesi olma olduğu belirtildi. Bu sürecin bitmesinin kolay olacağını söylemiyorum. Önümüzde çok iş var, ancak tüm diplomatik faaliyetlerimiz, Bosna Hersek'in güvenliği, istikrarı ve genel olarak ilerlemesi için büyük önem taşıyan NATO ittifakına tam üyeliğin yolunu açacaktır" dedi.
 

 

Bu içerik 05.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 40 kez okundu.