Komisyon Yunanistan için 3,6 milyar euroluk kurtarma fonu dilimini onayladı

Resim
Avrupa Komisyonu, Yunanistan’ın Kurtarma ve Dayanıklılık Aracı kapsamında 3.64 milyar euroluk ödeme talebinin ön onayını verdi.
Söz konusu 3.64 milyar euronun 1.69 milyar euroluk kısmı hibe, 1.95 milyar euroluk kısmı ise kredilerden oluşmaktadır.
Mayıs ayında Yunanistan, 39 kilometre taşı ve seçilen üç hedefin gerçekleştirilmesine dayalı olarak Komisyon’a hibeler için bir ödeme talebi sunmuştur. Yunanistan ayrıca 22 Kasım’da bir hedefin gerçekleştirilmesine ilişkin olarak krediler için bir ödeme talebinde bulundu.
Komisyon, Yunanistan’ın 39 kilometre taşını ve 4 hedefini başarıyla uyguladığını söyledi.
Kilometre taşları ve hedefler arasında, merkezi, bölgesel ve yerel otoriteler arasında sorumlulukların dağılımını düzene sokacak çok düzeyli bir yönetişim sisteminin kurulması ve yolsuzluk ve kaçakçılıkla mücadelenin arttırılması da dahil olmak üzere kamu yönetiminde verimliliğin arttırılmasına yönelik bir dizi reform yer alıyor.
Diğer reformlar arasında şehir planlamasındaki zayıflıkların giderilmesi, çalışanların ve işsizlerin becerilerinin artırılmasının teşvik edilmesi ve daha rasyonel ve etkili bir atık yönetim sistemi ile su kaynaklarının daha sürdürülebilir yönetimini sağlayacak bir düzenleyici otoritenin kurulması yer almaktadır. Ayrıca kamuya ait şehir içi ve bölgesel yolcu taşımacılığı hizmetleri için adil ve şeffaf ihaleler yapılması ve sanayi parkları için düzenleyici çerçevenin iyileştirilmesi de reformlar arasında yer almaktadır.

Bu içerik 29.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 26 kez okundu.