Kırsal turizmin gelişmesi Karadağ’ın kuzeyi için bir şans.

Bijelo Polje Belediye Başkanı Petar Smolovic dünkü toplantıda, Karadağ'ın kuzeyinde turizmin gelişmesi için, dağ ve kayak tesislerinin yanı sıra çok sayıda milli park ve mağaranın da öneminin büyük olduğunu söyledi. Karadağ-AB Bölgeler Komitesi arasındaki Ortak Danışma Komitesinin çevrimiçi toplantısında yerel düzeyde sürdürülebilir toparlanma ve Karadağ ve AB'de pandemi sonrası turizm konuları ele alındı.

Bijelo Polje Belediye Başkanı Smolovic, "Karadağ’ın kuzeyinde turizmin gelişmesine temel oluşturan sermaye ve altyapı projelerini tamamlamak bizim için çok önemli. Karadağ Hükûmeti'nin başlattığı projelerin tamamlaması yönündeki beklentimi ifade ediyorum." dedi.

Mojkovac Belediye Başkanı Ranko Misnic ise “Pandeminin neden olduğu zorluklar sırasında, yeni koşullara uyum sağlamamız ve toplum olarak elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiğini’’ sözlerine ekledi.

Karadağ-AB Bölgeler Komitesi arasındaki Ortak Danışma Komitesinin 15. toplantısına eş başkanlık eden Cetinje Belediye Başkanı Aleksandar Kascelan: “Avrupa Birliği kurumlarının, vatandaşlara hizmet olarak yerel yönetimlerin genişleme sürecinde önemli bir rol oynaması gerektiğini düşünüyorum, çünkü bunlar uygulanan reformlar kadar sosyo-ekonomik kalkınma ve toparlanma için de çok önemlidir’’ ifadesini kullandı.

Toplantıya Pljevlja Belediye Başkanı Igor Golubovic ve Kotor Belediye Başkanı Vladimir Jokic de katıldı.

 KAYNAK: Vijesti gazetesi

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/548541/razvoj-ruralnog-turizma-sansa-za-sjever

(Erişim tarihi 16.06.2021)

Bu içerik 16.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 73 kez okundu.