Kiril Petkov: Parlamento görevini yaparsa Bulgaristan Schengen bölgesine katılabilir

Resim
Değişime Devam Eşbaşkanı Kiril Petkov pazartesi günü Facebook hesabından yaptığı açıklamada Slovenya’da düzenlenen 18. Bled Stratejik Forumu’nda gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda, Parlamento’nun eylül ayında görevini yerine getirmesi halinde Bulgaristan’ın Schengen bölgesine katılma konusunda başarıya ulaşabileceğini belirtti.
Petkov, Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu gibi yasaların, Bulgaristan’da yolsuzluğun sona erdirilmesine yönelik ciddi bir arzuyu ortaya koyacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: “Avrupa’da bizi destekleyenler var ama biz işimizi yapmak zorundayız”.
 
Değişime Devam Partisi Başkanı, forum sırasında liderlerin Avrupa Birliği’ne üye ülkeler arasındaki sınırların kaldırılması için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini tartıştıklarını kaydetti. Petkov, AB’nin sanayi ve inovasyon alanındaki liderliğine ilişkin bir tartışma sırasında “örneğin Bulgaristan ve Romanya’nın Schengen’e dâhil edilmesinin ticareti kolaylaştıracağını ve sanayide teslimat sürelerini kısaltacağını” vurguladı.
Forum çerçevesinde Petkov, Slovenya Başbakanı Robert Golob, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Güneydoğu Avrupa bölgesinden liderlerle görüştü.

Bu içerik 29.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.