Kiril Petkov: Krizi çözmek için 100 gün değil, bir öğleden sonramız var

Resim

Bulgaristan’da yeni bakanlar kurulunun ilk toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Petkov: “Toplantıda oldukça önemli ve acil konuları ele aldığımızı söyleyebilirim. İlk konumuz meydana gelen sel felaketi ile ilgiliydi - yarın Smolyan, Yukarı Cuma ve Kırcaali bölge valilerini hasar ve tahribata ilişkin bilgi vermeye davet edeceğiz. Devletin yaralılarla ilgilenebilmesi için de bir plan yapıldı.” dedi.
Toplantıda yüksek elektrik, su ve gaz fiyatları da tartışıldı. Bakanlar analiz yapmak, net ve somut önlemler almak için 24 saat süre istedi.
Gündemin üçüncü odak noktası ise yeşil sertifikaydı. Perşembe gününe kadar böyle bir önlemin nasıl getirileceğine dair yasal bir analiz yapılacak ve ilk adım Bakanlar Kurulu düzeyinde atılacak, ardından bunun ülke çapında nasıl genişletilebileceği tartışılacak. Başbakan, aşısız vatandaşların idari hizmetlerden yararlanabileceğini vurguladı.
Kiril Petkov ülkedeki krizlere öncelik verdiği için bu hafta Brüksel’de Bulgaristan’ı Cumhurbaşkanı Radev temsil edecek,
Petkov, Bulgaristan’ın Kuzey Makedonya meselesindeki konumunun yükseltilmesine yönelik soru hakkında ise şunları söyledi:
“Dün Sayın Zaev’den tebrik telefonu aldım ve çalışma gruplarının en kısa sürede tamamlanması fikrini tartıştık.” Kuzey Makedonya’daki olası başbakanlık görevi değişimine karşın Zaev ve Petkov müzakereleri daha etkin bir şekilde ilerletmeye hazır olduklarını söylediler. Rusya’ya karşı olası AB yaptırımlarına ilişkin olarak Petkov, AB ve NATO’daki rolümüzün yapıcı olması gerektiğini, Bulgaristan ve AB'nin çıkarları doğrultusunda tavır alınacağını söyledi. Petkov, “Devlet yönetiminin iş dünyası ile tamamen aynı kıstas altında olması gerektiği konusunda hepimiz birleştik.” dedi.
Kaynak: https://www.kisa.link/PAuZ   (Erişim tarihi, 15.12.2021)
Bu içerik 14.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 74 kez okundu.