Kiril Petkov: "Değişime Devam Ediyoruz" koalisyon anlaşması önerecek

Bulgaristan’da "Değişime Devam Ediyoruz" oluşumu eş başkanı Kiril Petkov’un "Nova TV" yayınında yaptığı duyuruya göre oluşum Bulgaristan için tüm önemli konuları içerecek bir koalisyon anlaşması teklif etmeyi düşünüyor.

Resim

Kiril Petkov, seçimlerin ardından BSP lideri Cornelia Ninova, "Demokratik Bulgaristan" eş başkanı Hristo Ivanov ve "Böyle Bir Halk Var" lideri Slavi Trifonov ile kısa bir görüşme yaptığını duyurdu.

Petkov, "Değişime Devam Ediyoruz" oluşumunun arzusunun, uzmanlarla çalışma grupları oluşturarak hükümet kurma müzakerelerinde tarafsız bir yaklaşım benimsemek olduğunu vurguladı. Petkov, Bulgaristan'ın bir koalisyona ihtiyacı olduğunu belirterek “Çözmemiz gereken o kadar çok kriz var ki, kimsenin bir kez daha sandığa gitmeyi göze alamayacağını düşünüyorum…İyimser olduğumuz nokta ise büyük bir çoğunluk değişim istiyor.” ifadelerini kullandı ve “Demokratik Bulgaristan" ve "Böyle Bir Halk Var" ile birçok ortak politikaları olduğuna dikkat çekti.

"Değişime Devam Ediyoruz" oluşumunun Kiril Petkov'un Başbakanlığa ve diğer eşbaşkan Asen Vassilev'in Maliye Bakanlığına aday gösterilmesini istediği bilinmesine rağmen koalisyon müzakerelerinde bakanlık pozisyonları için şartlar belirlenmeyecek.

Petkov, “Bazı şeyler var ki, onları yapmazsak iktidarda olmanın bir anlamı yok” diyerek etrafında uzlaşma aranacak iki ana değişiklik olduğuna dikkat çekti. Bunlar, Başsavcı değişikliği ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu'ndaki değişiklikler.

"Değişime Devam Ediyoruz" oluşumunun Kuzey Makedonya Cumhuriyeti hakkında nasıl bir yaklaşımı olduğunun sorulması üzerine Petkov, her alanda en iyi uzman ekipleri oluşturacaklarını söyledi. En kötü seçenek, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti konusunu siyasi amaçlarla kullanmak olacaktır. Petkov, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti konusu nedeniyle üzerinde dış baskı olup olmayacağı sorulduğunda, bu gezegende telefonu kaldırıp bize "Bunu yapın çünkü ben öyle söylüyorum diyecek kimse yok. Birilerinin bize bir şeyler yaptırabilmesinin tek yolu bizi bunun Bulgaristan için doğru olduğuna inandırmaktır.” dedi.

Kaynak: https://www.kisa.link/Pvty  (Erişim tarihi, 17.11.2021)
Bu içerik 17.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 79 kez okundu.