Kırcaali Tiyatrosu’nda sahnelenen “Akide” oyununa yoğun ilgi gösterildi

Resim
Yapımcısı Türkiye’den Ali Meriç olan “Akide” oyununa yoğun ilgi gösterildi. Oyunu izlemek için gelenler arasında Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Azerbaycan Büyükelçisi Hüseyin Hüseyinov, Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve iş adamları yer aldı. Hasan Azis konuşmasında böyle bir geceye ev sahipliği yaptığı için bahtiyar olduğunu ifade ederken sanatın evrensel dilini kullanarak toplumların barış ve huzur içerisinde yaşaması gerektiğinin mesajını verdiklerini vurguladı.

Tiyatro gösterisinden sonra seyirciler Hak ve Özgürlük Hareketi Kırcaali İl yönetiminin verdiği İftara geçti ve hep beraber iftar sofrasında yer aldılar. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Sekizkök iftarda Kırcaali’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

“Akide” hareketi Cumhuriyetin kuruluşunun ilk yıllarında zorluk içerisinde kurulan ve seyyar bir tiyatro olarak gelişen bir gösteridir. Oyuncu yetmezliğini çözmek için sahibi Abdi Efendi yoğun uğraş verir.

 

Bu içerik 07.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 139 kez okundu.