Kimlik belgeleriyle ilgili Kovaçevski, “Herkesin oy hakkını kullanabilmesini sağlayacak bir çözümü destekleyeceğiz”

Resim
İktidar partisi SDSM Başkanı ve eski Başbakan Dimitar Kovaçevski bugün yapmış olduğu açıklamada partinin, devletin eski adını taşıyan kişisel belgeleriyle vatandaşların oy kullanabilmesi önerisini desteklediğini söyledi.
Geçtiğimiz senenin sonundan itibaren konunun tartışmaya açıldığını ifade eden Kovaçevski, Seçim Yasası üzerinde çalışan çalışma gruplarının, her vatandaşın oy hakkını kullanmasına olanak sağlayacak bir düzenleme yapılması için çözüm üzerinde çalıştıklarını bildirdi.
Yeni kimlik belgelerine sahip olmayan kişi sayısı hakkında net bir şey söyleyemeyeceğini ifade eden Kovaçevski, bu sayının 100 bin kadar olduğu tahmin edildiğini ve hepsinin oy kullanma hakkının garanti altına alınacağı teminatını verdi.
Mayıs ayında yapılacak olan Parlamento seçimlerine de değinen Kovaçevski, aday listeleri ile ilgili SDSM partisinin altı seçim bölgesinin tamamında adayları olacağını söyledi. Ayrıca, ikinci turda Cumhurbaşkanı adaylarının desteğine ilişkin ise ülkenin 2030 yılına kadar AB üyesi olmasını savunan tüm vatandaşların Stevo Pendarovski'ye oy vereceğini söyledi.

Kaynak: https://novamakedonija.com.mk/makedonija/politika/kje-poddrzhime-reshenie-za-sekoj-da-mozhe-da-go-ostvari-pravoto-na-glas-kazha-kovachevski-vo-vrska-so-lichnite-dokumenti/, (Erişim tarihi, 06.03.2024).
Bu içerik 05.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 19 kez okundu.