Kikilias: Ülke havalimanlarına Haziran’da 3,4 milyon üzeri yolcu gelişiyle rekor kırıldı

Resim

Yunanistan Turizm Bakanı Vasilis Kikilias Yunan Devlet Televizyonu ERT1’e verdiği röportajda Haziran ayında Eleftherios Venizelos ve Fraport havalimanlarına yurtdışından gelen yolcu sayısının 3.481.000 olduğunu açıkladı. Geçen yıl aynı zaman diliminde yurtdışından gelen yolcu sayısının 1.198.000 olduğunu belirten Kikilias, dünyanın ve ülkenin karşı karşıya kaldığı çok yönlü krizlere rağmen Turizm Bakanlığı’nın önceliğinin turizm sezonunu uzatmak ve tatillerinde yüksek miktarda para harcayan turistleri ülkeye çekmek olduğunu belirtti. Turizm Bakanı bu iki hedefin gerçekleşmesinin ülkeye olabildiğince daha uzun süre sıcak para akışının sağlanması ve dolayısıyla Yunan ekonomisin güçlenmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
Başbakan ile konu hakkında görüşmesine değinen Kikilias: “Başbakan ile kış aylarında turizm sezonunu uzatma ve daha yüksek gelirli turistlerin ülkeye gelmesi konusunda anlaştık. Küresel bir kriz yaşıyoruz ve bu yıl gerçekleşenin işin gereği olduğunu düşünenlere bunun hiç de öyle olmadığını, özel sektör ile çok önemli stratejik işbirliği ve sıkı çalışmanın neticesinde olduğunu söylemek isterim” dedi. Yunanistan Turizm Bakanı Vasilis Kikilias ayrıca günlük olarak 16.000 turistin Akropol’ü ziyaret ettiğini söyleyerek Atina ve Attika bölgesinde pandemi öncesi döneme dönüş olduğunu ifade etti.
Bu yıl turizm sezonunu öne çektiklerini yineleyen Kikilias şimdi hedefin kış mevsimine kadar sezonu uzatmak olduğunu söyledi. Küresel enerji krizinin baş gösterdiği bu süreçte özellikle emekli ve orta yaş üstü Kuzey Avrupalı turistlerin kasım, aralık ve ocak aylarında Yunanistan’a gelmeleri yönünde çalışmalar yürüttüklerini ekledi.

Bu içerik 03.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 60 kez okundu.