Kikilias: Atina’da turizm rekor gelir getiriyor

ResimTurizm Bakanı Vasilis Kikilias, “Avrupa'nın kalbinde savaş, enerji krizi ve enflasyonla geçen çok zor bir yılda, sıkı çalışma ile Atina'nın güçlü bir şekilde turizmde geri dönüş yaptığını kaydederek”, bu yıl turizmden elde edilen gelirin 2019 yılının 18,2 milyar avroluk gelirini geçeceğini belirtti.

ANT1 televizyon kanalına konuşan Kikilias, başkentin tarihi merkezindeki girişimcilerin ve yemek sektörü çalışanlarının, güçlü turist akışından gelen cirodaki büyük artıştan memnuniyet duyduklarını ve aynı zamanda sezonun 2022 yılının sonuna kadar devam edeceğine dair bir iyimserlik mesajı yayınladıklarını dile getirdi.

Kikilias, “her zamankinden daha erken başladığımız turizm sezonunu uzattık ve yılsonuna kadar götürmek için çalışıyoruz” vurgusu yaparak, “Atina’nın ticari hayatının kalbindeyiz ve turizmden elde edilen gelir, turizmde, Yunan şirketlerinde, kafeden restorana, mini marketten fırına kadar tüm işçilere destek oluyor” dedi.

Bu çerçevede AirDNA'nın araştırmasına göre Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları için yapılan rezervasyonlara göre AirBnb'ye olan talebin 2019'un ilgili dönemine göre yüzde 26,5 artış kaydettiğini ve Kikilias’ın vurguladığı şekilde, bu yıl Yunanistan'a yaklaşık beş bin kruvaziyer geleceğini sözlerine ekledi.

Son olarak, Selanik Uluslararası Fuarı’ndan (TIF) önce Almanya'dan başlayıp daha sonra Avusturya, Fransa, İsveç, İngiltere'ye “sezonu uzatıp Kuzey Avrupalıları çekmek, yeni gelirler yaratmak ve aynı zamanda ülkemizde Akdenizli, tatlı, daha güzel ve daha ekonomik bir kış geçirmek” amacıyla bir dizi gezi düzenleyeceğini duyurdu.

Bu içerik 31.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 63 kez okundu.