Kavazović: “İslam Birliği, kendisini susturma girişimlerine direnmek zorunda kalacak”

ResimBalkanlarda, özellikle Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Karadağ, Macaristan ve Boşnak diasporasındaki Müslümanların en yüksek temsilci organı olarak kabul edilen Bosna Hersek İslam Birliği’nin Reîsü'l-uleması Husein Efendi Kavazović, Boşnak halkını dini bir gruba indirgeme, yerleşim bölgelerine ve gettolara sıkıştırma girişimlerine şiddetli bir direniş gösterilmesi gerekliliğine işaret etti. Kavazović ayrıca, daha önce devlet kurumlarının tehdit edilmesi durumunda silahlarla savunulması gerektiği yönündeki açıklaması nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirilere de tepki gösterdi.

Husein Efendi Kavazović, “İslam Birliği, kendisini susturma girişimine direnmek zorunda kalacak. Bununla birlikte İslam Birliği, Boşnak halkını dini bir gruba indirgeme çalışmalarına ve onları, kaderlerinin ne olacağının tahmin etmesinin zor olmadığı bölgelere yerleştirme girişimlerine karşı şiddetli bir direniş göstermelidir” dedi.

Ayrıca Kavazović MTV Igman için verdiği röportajda, İslam Birliği’ne ve onun çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen saldırılara da değindi.

Son olarak Bosna Hersek İslam Birliği Reîsü'l-uleması Husein Efendi Kavazović, İslam aleminin bugünkü durumundan, Türkiye ve Suriye'nin depreme maruz kalan bölgelerine yapılan insani yardımlardan da bahsetti.
 
Bu içerik 06.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 58 kez okundu.