Kardeş Kalemler’in 182. sayısı Zeynel Beksaç’ın 70. yaşına armağan olarak yayınlandı

Resim

Türk Dünyasının Ortak Edebiyat Dergisi Kardeş Kalemler’in yeni sayısı Balkanlarda Türkçenin sancağını dalgalandırmak için bir ömür veren Zeynel Beksaç’ın 70. yaşına armağan olarak yayınlandı.
“Zeynel Beksaç, Avrasya Yazarlar Birliği’nin kurulma çalışmaları yapılırken Türk Dünyasından istişare ettiğimiz, az sayıdaki değerli dostlarımızdan biridir.” diyen Kardeş Kalemler Dergisi Editörü ve Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu, Beksaç’ın daha ilk günden, Türk Dünyası edebiyatları için çalışmalar yapacak bir teşkilatı yürekten destekleyeceği sözünü verdiğini ve geçtiğimiz on beş yıl içerisinde de bu sözünü yerine getirmiş olup, her türlü etkinlikte Avrasya Yazarlar Birliği ile birlikte hareket ettiğini: Yayınladığı Türkçem dergisi ile Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongrelerine katıldığı, Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Hikâye Yarışmalarının düzenlenmesine destek olduğunu yazısında ifade etmektedir.
Beksaç’ın ayrıca Kardeş Kalemler Dergisinin ve Avrasya Yazarlar Birliği’nin Kosova başta olmak üzere Balkanlarda tanınmasına emek vermiş olduğunu söyleyen Ömeroğlu, yazıları ve yayınlarıyla Kosova ve Balkan Türklüğünü Türk Dünyasına taşıdığı gibi Türkçem Dergisinin sayfalarında Türk Dünyasından şair ve yazarları da Balkanlara taşımış olduğunu yazısında aktarmaktadır.

Kaynak: https://timebalkan.com/kardes-kalemlerin-182-sayisi-zeynel-beksacin-70-yasina-armagan-olarak-yayinlandi/   (Erişim tarihi, 02.01.2022)

Bu içerik 01.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 61 kez okundu.