Kardeş dernekler Balkanlar’da sünnet organizasyonu düzenledi

ResimYardım gönüllüsü kardeş dernekler Balkan ülkelerinden Makedonya ve Bulgaristan’da 6 gün süren bir sünnet organizasyonu düzenledi.

Türkiye’nin Balkan sevgisini ve Türk’ün vefa duygusunu bir defa daha göstermek için Gönüllerde Birlik Vakfı Genel Başkanı Mahir Damatlar’ın koordine ettiği Balkanlar 2022 Sünnet Kampanyası’nda 5 yardım derneği kollektif bir dayanışma örneği gösterdi.

Ayyıldız Yardım Derneğinin ekip olarak görev aldığı etkinliğe kardeş yardım dernekleri olarak, Altın Küre Uluslararası Yardım Derneği, Bir Çocuğun Duası Yardım Derneği ve Ankara Gönüllüleri Yardım Derneği katkı sağladı.

Aralarında sağlık memurlarının da bulunduğu 7 kişilik grup, Ayyıldız Yardım Derneği Sağlık Ekibi Genel Başkanı Seyit Ahmet Acar başkanlığında Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan dua sonrası yola çıktı.

Organizasyonun Kuzey Makedonya ayağında derneğin Kuzey Makedonya temsilcisi Türk Belediye Meclis Üyesi Bülent İsinov’la birlikte, Boşnak köyü Orizari’nin ardından Türklerin ağırlıklı olarak yaşadığı Üsküp, Ustrumca ve Gradaşor’da sünnet merasimleri düzenlendi ve çocuklara oyuncaklar hediye edildi.

Organizasyonda yer alan sağlık ekibi ayrıca, Üsküp’teki Uluslararası Balkan Üniversitesi, MATUSİTEB (Türk Sivil Toplum Örgütleri Birliği) ve Köprü Kültür Sanat ve Eğitim Derneğini ziyaret ederek başkanvekili Mehmet Arif’ten bilgi aldı ve Ustrumca Belediye Başkanı ile bir araya gelerek akşam yemeğinde yeni projeler üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Bu içerik 29.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 63 kez okundu.