Karadayı: “Eğitim stratejisi ekonomi odaklı olmalı”

Resim

HÖH Lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Karadayı Asenovgrad’da iş dünyasından temsilcilerle yaptığı görüşmede, devletin eğitim stratejisinin Bulgar ekonomisine odaklanması gerektiğini belirtti. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı İskra Mihaylova, HÖH Başkan Yardımcısı Halil Letifov, Avrupa Parlamentosu Milletvekili İlhan Küçük ve Filibe bölgesinin HÖH ileri gelenleri katıldı.

Toplantıda iş dünyası temsilcileri çok sayıda sorunu dile getirdi. Şirketler açısından en kötü olanın kaliteli ve eğitimli iş gücü eksikliği, bürokrasinin özellikle küçük işletmelerin önüne engeller çıkarması ve prosedürlerin çok uzun sürmesi ile e-devlet uygulamalarının olmaması bu sorunlardan bazıları olarak sıralandı. E-devlet hizmetinin toplam devlet hizmetlerinde %3’lük dilimi geçmediği belirtildi.

İş dünyası temsilcileri iş gücü eksikliğinden en çok üretimin zarar gördüğünü söyleyerek “Her şeyimizi biz kendimiz yapıyoruz, devlet bize yardım etmiyor” serzenişinde bulundu.

Mustafa Karadayı da “İşletmelerin ihtiyaç duydukları kadrolara sahip olmaları ve uzun vadeli bir çözüme ulaşılabilmesi için eğitim stratejisinde değişikliğe ihtiyaç vardır. Bir iş gücü planı hazırlıyoruz. Mevcut eğitim sisteminde okul ve üniversiteler işsiz kitleler yaratmaktadır. Eğitim nitelikli hale getirilerek, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda uzmanlar yetiştirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Hak ve Özgürlükler Hareketinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı İskra Mihaylova ise Bulgaristan’ın sorunlarının çözülmesi için uzmanlardan oluşacak bir kabineye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kaynak: https://www.24chasa.bg/novini/article/10351527 (Erişim tarihi, 02.11.2021)
Bu içerik 02.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 87 kez okundu.