Karadağlı uyuşturucu çetesi lideri Jovan Vukotic İstanbul’da öldürüldü

Resim

Karadağ merkezli Şkaljari uyuşturucu çetesinin lideri Jovan Vukotic, Perşembe günü İstanbul’da öldürüldü. Karadağ medyasının aktardığına göre Vukotic eşi ve kızıyla birlikte arabasındayken, bir motorsikletten açılan ateş sonucu öldürüldü. Vukotic, hakkında geçen yılın Eylül ayında kırmızı bülten çıkarıldığından beri  yetkililerden kaçmaya çalışıyordu.
Karadağ’ın polis dosyalarında ve güvenlik belgelerinde adı Kotor merkezli Şkaljari uyuşturucu çetesinin liderlerinden biri olarak geçen Vukotic, 2018 yılında hakkındaki uyuşturucu kaçakçılığı ithamlarını reddetmişti. 2020 yılında Karadağ’da Özel Savcılık Birimi, Vukotic’i suç örgütü kurmakla ve hasımları olan Kavac isimli suç örgütünün üç üyesine yönelik cinayetleri planlamakla suçlamıştı. Suçlamalar, Vukotic’in uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet, hürriyetten alıkoyma gibi suçları sırasında kanıtlar elde eden Fransa ve Hollanda emniyetinin aktardığı belgelere dayanıyordu. Şkaljari ile Kavac isimli suç örgütlerinin arasındaki çatışmalarda Karadağ, Sırbistan, Avusturya ve Yunanistan’da en az 40 kişi öldürülmüştü. Kotor merkezli olan iki suç örgütünün arasındaki husumet, 2014’te İspanya’da bir apartmanda bulunan 300 kilo kokainin ortadan kaybolmasıyla başlamıştı.
2018 yılında Türkiye’de tutuklanan ve Sırbistan’a iade edilen Vukotic, sahte pasaport kullanmaktan dolayı Sırbistan’da 15 ay hapis cezasına mahkûm edilmiş ve Karadağ’a teslim edilmişti. 2020 yılında hakkındaki suçlamaların düşürülmesinin ardından Vukotic serbest bırakılmıştı.

Bu içerik 09.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 41 kez okundu.