Karadağ yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic’in partisi bozguna uğradı

ResimKaradağ’da yapılan yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic’in partisi Karadağ Sosyalistlerinin Demokratik Partisi (DPS), seçimlerin yapıldığı 14 belediyenin 11’inde yenilgiye uğradı. Vijesti gazetesinin aktardığına göre DPS içlerinde başkent Podgorica’nın da bulunduğu, şimdiye dek oldukça güçlü olduğu ve ülkedeki toplam seçmenin üçte birinin yaşadığı birkaç belediyeyi de kaybetti. Podgorica’daki seçimlerin galibi  “Avrupa, Şimdi” (Evropa Sad!) oldu.

Seçimler sırasında Şavnik kasabasının en büyük oy kullanma merkezinde oylamanın yapılamaması ve diğer iki oy kullanma merkezinde oylamanın durması hariç ciddi bir olaya rastlanmadı. Bu yerlerde seçim kurulu üyeleri, kasabadaki seçmen listelerine diğer bölgelerden yeni girmiş olan vatandaşların oy kullanmasını engellemişti. Bu seçim kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Henüz kesinleşmeyen sonuçlara göre başkent Podgorica’da oyların %38.1’ini almasına rağmen DPS koalisyonu, başkentte sadece Akova (Bijelo Polje) ve Bar belediyelerini kazanabildi. DPS’yi oyların %21.7’sini alan “Avrupa, Şimdi!” hareketi takip etti. Seçimlerde katılım %70’in hemen altında gerçekleşti.

Bu içerik 24.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 65 kez okundu.