Karadağ ve Finlandiya dışişleri bakanları biraraya geldi: AB yolunda en fazla ilerlemeyi Karadağ kaydetti

Resim

Karadağ Dışişleri Bakanı Filip Ivanovic ile Finlandiyalı mevkidaşı Elina Valtonen dün Helsinki’de biraraya geldi. İki ülke arasındaki dostane ilişkilere dikkat çeken ve NATO’daki ittifakın da ikili siyasi diyaloğa özel bir ivme kazandırdığinı vurgulayan liderler, toplantıda görüşülen hususlardan bir diğerinin de Avrupa güvenliğinin güçlendirilmesi ve bu alanda daha fazla işbirliğinin önemi olduğunu belirttiler. Toplantının ardından yapılan açıklamada Ivanovic’in, “Mevcut küresel güvenlik tehditleri, uluslararası toplumun birliğinin önemini ve Avrupa ile dünyanın karşı karşıya olduğu tehditlere gerekli yanıtı verebilmek için yoğun ve yakın işbirliği yapma ihtiyacını göstermiştir” dediği kaydedildi.

Ivanovic’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen ise, Karadağ ve Finlandiya’nın müttefik ülkeler olduğuna vurgu yaparken Finlandiya’nın Karadağ’a AB süreci için desteğini de yineledi. “Finlandiya'nın Karadağ'ın NATO üyeliğimize verdiği güçlü desteği son derece takdir ettiğini vurgulamak isterim” diyen Voltanen, “biz de Karadağ’ın AB üyeliğini güçlü bir şekilde destekliyoruz” ifadelerini kullandı. Karadağ'ın AB üyeliği için gerekli reformların uygulanması noktasında kaydettiği ilerlemeye de dikkat çeken Voltanen, Karadağ vatandaşlarının geleceklerini Avrupa’da görmek istediklerini bildiklerini, bu yol ve süreci desteklediklerini ve Karadağlıları yakında AB'de görmeyi umduklarını ifade etti.

Kaynak: https://en.vijesti.me/news/politics/693832/ivanovic-with-valtonen-Montenegro-made-the-most-progress-on-the-way-to-the-eu (Erişim tarihi, 13.02.2024)
Bu içerik 12.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 16 kez okundu.