Karadağ ve Arnavutluk arasında yeni bir sınır kapısı açıldı.

Resim
Karadağ Başbakanı Zdravko Krivokapiç ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Avrupa Birliği (AB) Karadağ Delegasyonu Maslahatgüzarı Herman Spitz'in huzurunda Karadağ ve Arnavutluk arasındaki Zatriyebaçka Cijevna - Grabon ortak sınır kapısının açılışını yaptı.
Bu sınır kapısı, Podgorica ve Gusinye'yi Arnavutluk toprakları üzerinden birbirine bağlamak için AB IPA desteği kapsamında  Karadağ – Arnavutluk sınırında 2017 yılında inşa edilmişti.
Sınır kapısının inşaat işleri yaklaşık 720.000 Euro'ya mal oldu ve bunun yaklaşık 500.000 Euro'su Avrupa Birliği tarafından sağlandı.
Krivokapiç, bunun Arnavutluk ile ikinci ortak sınır kapısı olduğunu duyurdu.
Krivokapiç ayrıca "Bu sınır kapısı aynı zamanda iki ülke arasındaki iyi komşuluk ilişkilerinin, bağların, imkanlarımızın ve sınır bölgesinde sahip olduğumuz her şeyin kıymetinin bilinmesi bilincinin güçlendiğinin bir teyididir. Bu, birlikte çok şey yapabileceğimizin ve birbirimiz olmadan yapamayacağımızın kanıtıdır” dedi.
Karadağ'ın şu anda ikisi Arnavutluk Cumhuriyeti (2009'da açılan Sukobin – Muriçani ve Zatriyebaçka Cijevna - Grabon) ve biri Bosna-Hersek (2020'de açılan Vraçenovitzi-Deleuşa) olmak üzere üç ortak sınır kapısı var.
AB'nin Karadağ Delegasyonu Maslahatgüzarı Herman Spitz de açılışta yaptığı konuşmada "Başbakanların katılımı, bu projenin iki ülke için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor, Avrupa Birliği bunun bir parçası olmaktan çok mutlu. En iyi AB projeleri, insanlar için anında, somut faydalar gördüğümüz projelerdir." dedi. Spitz ayrıca Avrupa Birliği'nin, özellikle AB-Batı Balkanlar bağlantısını sağlamak amacıyla bölgede daha güvenli ve daha verimli demiryolu ve karayolu projelerini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Bu içerik 03.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 90 kez okundu.