Karadağ Parlamentosunda çoğunluğu oluşturan 41 milletvekili, Cumhurbaşkanı Djukanovic’in anayasayı ihlâl ettiğini iddia ederek görevden alınması için önerge sundu

ResimKaradağ Parlamentosunda 8 farklı partiden 41 milletvekili, Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic’in anayasayı ihlâl ettiğini öne sürerek görevden alınması için bir önerge sundu. Önerge, Djukanovic’in Miodrag Lekic’e hükümet kurma yetkisini vermeyi kabul etmeyerek erken seçim çağrısı yapması sonucunda verildi. Önergeyi sunan milletvekilleri, Karadağ Parlamentosunda salt çoğunluğu oluşturan 41 milletvekilinin başbakan olarak aday gösterdikleri Miodrag Lekic’e hükümet kurma yetkisini vermediği için anayasayı ihlâl ettiğini öne sürüyor. Sırp yanlısı partilerden oluşan 41 milletvekili, toplam 81 milletvekilinin bulunduğu Karadağ Parlamentosunda salt çoğunluğu oluşturabiliyor.

Djukanovic geçtiğimiz hafta Lekic’e hükümeti kurma yetkisini, bunun için gerekli şartların oluşmadığını ve dolayısıyla anayasaya uygun olmayacağını öne sürerek vermeyi reddetmiş ve erken seçim çağrısında bulunmuştu.

Bu içerik 23.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 47 kez okundu.