Karadağ Meclis Başkanı Sırbistan ordusunun askeri tatbikatında görüntülendi

Resim
Sırbistan ordusu tarafından gerçekleştirilen ve Sırbistan medyası tarafından canlı yayınlanan askeri tatbikatta, üstlendiği Karadağ parlamentosu başkanlığı görevinin yanı sıra Savunma ve Güvenlik Konseyi’nin de üyelerinden olan Andrija Mandic ile Demokratik Halk Partisi (DNP) lideri Milan Knezevic görüntülerde yer aldı. Tatbikata Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Sırbistan hükümeti ve ordusunun üst düzey yetkililerinin dışında Bosna-Hersek’e bağlı Sırp Cumhuriyeti’nin lideri Milorad Dodik de katıldı.
Mandic ve Knezevic’in Sırbistan ordusunun gerçekleştirdiği tatbikata katılımı ile ilgili Karadağ Meclis Başkanlığı ofisinden herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, Sırbistan medyası Karadağlı yetkilileri Karadağlı Sırpların temsilcileri olarak lanse etti.
Mandic ve Knezevic’in ziyaretine Karadağ siyasetinden tepkiler yükselirken, ana muhalefet partisi Sosyalist Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Jevko Erakovic X platformu üzerinden yaptığı açıklamada konuyla ilgili tepkisini “Merhaba Brüksel, obüslerin üzerinden bizi duyabiliyor musun?” sözleriyle dile getirdi.

Bu içerik 19.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 16 kez okundu.