Karadağ Eğitim Hizmetleri Bürosu: Okullara dini eğitimin getirilmesi ne gerekli ne de çıkarlarımıza uygun

Resim
Metropolitan Joanikije’nin günler önce yaptığı okullara dini eğitimin getirilmesinin zamanı geldi açıklamasını değerlendiren Karadağ Eğitim Hizmetleri Bürosu, bu değişikliğin gerekli ya da Karadağ’ın ulusal çıkarlarına uygun olmadığını belirtti.

Joanikije’nin ifadeleri ile ilgili Cafe del Montenegro’ya açıklamalarda bulunan Karadağ Eğitim Hizmetleri Bürosu, eğitim sisteminin Karadağ’ın stratejik kalkınma yönelimi ve reform hedefleriyle uyumlu olması gerektiğini vurguladı. Eğitim Hizmetleri Bürosu’na göre, bu yönelim ve hedeflerin temelinde hukukun üstünlüğüne ve etnik gruplar arası uyum, anlayış ve hoşgörüye dayalı demokratik, açık ve ekonomik açıdan müreffeh bir toplumun inşası yatıyor.

Eğitim sisteminin dini eğitimi de kapsayacak şekilde değiştirilmesinin diğer alanlarda verilen derslerin azaltılmasına yol açacağının da altını çizen Eğitim Hizmetleri Bürosu, bu temel değişikliğin kendisini ateist olarak tanımlayan öğrencilerin hakları bakımından da problem oluşturacağını önemle belirtti.

 

Bu içerik 09.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 20 kez okundu.