Karadağ’da Sırp Ortodoks Kilisesi gerilimi dinmiyor: Çetine Manastırı, Sırp Ortodoks Kilisesi mülkü ilan edildi, karar protestoyla karşılandı

Resim

Karadağ’daki tarihi Çetine Manastırı’nın pazar günü Sırp Ortodoks Kilisesi mülkü ilan edilmesinin ardından Karadağ’daki milliyetçi dernekler Pazartesi günü kararı hükümet binası önünde protesto etti ve ülkedeki ana muhalefet partisi olan Karadağ Sosyalistleri Demokratik Partisi (DPS) kararı “hırsızlık” olarak tanımladı. DPS, hükümeti hırsızlığa izin vermekle ve Sırp Kilisesi’nin çıkarlarına hizmet etmekle suçlayarak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. DPS Genel Sekreteri Aleksandar Bogdanoviç, “Hükümet bir kez daha Çetinelileri ve Karadağ halkının büyük çoğunluğunu provoke etmek için elinden geleni yapıyor. Emlak Genel Müdürü ve bu mülkiyet hırsızlığında parmağı olan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağız” şeklinde açıklama yaptı.

Emlak Genel Müdürü Koça Djurişiç pazar günü yaptığı açıklamada Çetine Manastırı’nın Sırp Ortodoks Kilisesi’nin mülküne geçirildiğini duyurmuştu. Djurişiç, bu işlemin sadece söz konusu manastırın Çetine Belediyesi üzerine kayıtlı olması şeklindeki bir yanlışın düzeltilmesinden ibaret olduğunu savunmuştu.

Bu içerik 18.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 127 kez okundu.