Karadağ’da muhalefet partileri Meclis Başkanı’nın Vucic’in genel merkezindeki kutlamalara katılmasını eleştirdi

Resim

Karadağ parlamentosu başkanı Andrija Mandic, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic önderliğindeki Sırp İlerleme Partisi’nin Belgrad’daki genel merkezinde düzenlenen kutlamalarda görüntülendi. Muhalefet partileri Mandic’in Karadağ dışındaki bir ülkedeki siyasi bir partinin seçim sonuçları kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklerde yer almasına sert tepki gösterdi.

Mandic’in, tüm Karadağ vatandaşlarının ve milletvekillerinin temsilcisi olarak, Sırbistan seçimlerini ilgilendiren bir etkinlikte yer almasının kabul edilemez ve devlet adamlığına yakışmayan bir davranış olduğunun altını çizen Birleşik Reform Hareketi (URA) partisi, meclis başkanının bu davranışının Karadağ devletini, hükümetini ve vatandaşlarını küçük düşürdüğünü ve dolayısıyla Mandic’in hem vekillerden hem de Karadağ vatandaşlarından özür dilemesi gerektiğini dile getirdi. URA konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olayın sorumluluğunun Başbakan Milojko Spajic’de olduğunu kamuoyu ile paylaştı.

Sosyal Demokrat Parti sıralarından Boris Mugosa ise yaptığı açıklamada, Mandic’in bu davranışının sürpriz olmadığını belirtti. Mandic’in ideolojisini yıllardır değiştirmediğini ifade eden Mugosa, Mandic’in Sırbistan hükümetinin liderine duyduğu bağlılığı saklama gereksinimi duymadığını dile getirdi.

Mugosa’nin aksine yaşananları tamamen anormal olarak yorumlayan Liberal Parti lideri Vatroslav Belan ise, Mandic’in Sırp İlerleme Partisi’nin kutlamalarında yer almasının kendisinin siyasi görüş ve amaçlarının açık bir tezahürü olduğunu savundu.

 

Kaynak: https://en.vijesti.me/vijesti/politika/686415/opozicione-partije-kritikuju-odlazak-mandica-u-vucicev-stab-ura-poziva-spajica-da-se-izjasni (Erişim tarihi, 19.12.2023)

Bu içerik 18.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.