Karadağ'da azınlık hükümeti önergesine karşı protesto: “Dritan ve Milo'ya yeni hükümeti kurmaları için oy vermedik!”

Resim

Karadağ’da koalisyon hükümetine yönelik, koalisyon ortağı URA (Birleşik Reform Hareketi)’nın lideri Dritan Abazoviç’in Meclise sunduğu güvensizlik oyu önergesi nedeniyle, Biyelo Polye ve Kolaşin'de kent meydanında vatandaşlar protesto gösterisi düzenledi.

Yerel parlamento üyesi Dr. Nikola Raosavljeviç yaptığı basın açıklamasında, toplanan Biyelo Polye vatandaşlarının bu gece bir demokrasi ve barış mesajı gönderdiğini söyledi.

"Karadağ'ın tüm halklarını, tüm siyasi partilerin mensuplarını bir arada yaşamaya ve anlayışa davet ediyoruz. Vazgeçmeyeceğiz, burası bizim özgürlük meydanımız ve Karadağ'ı buradan savunacağız."dedi.

Kolaşin'de de protestolar düzenlendi. Azınlık hükümeti kurma girişimine karşı düzenlenen protestoda toplananlar yaptıkları açıklamada; "Dritan Abazoviç 4 Şubat'ta hükümeti değiştirmek için elini kaldırırsa, kendisini değiştirecek ve siyasetin tarihine göndereceğiz. Biz kimsenin koltuğunu savunmak için değil, 30 Ağustos 2020'de oy verdiğimiz şeyi savunmak için buradayız." dediler.

Protestoların güvenoyu önergesi geri çekilmediği sürece devam edeceğini belirten vatandaşlar; "Biz Dritan Abazoviç ve Milo Djukanoviç'e bu hükümeti devirip yeni bir hükümet kurmaları için oy vermedik. Geçen yıl ve önceki yıl neden sokaklarda olduğumuzu hatırlasınlar. Eğer seçim olursa DPS(Cumhurbaşkanı Milo Djukanoviç’in kurucusu olduğu eski iktidar partisi)’yi iktidara yine çıkarmayacağız. Hükümeti devirme girişimi geri çekilene kadar buradayız.” dediler.

Kaynak: https://www.kisa.link/PIu2 (Erişim tarihi, 26.01.2022)
Bu içerik 25.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 76 kez okundu.