Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatović ve Slovenya Cumhurbaşkanı Nataša Pirc Musar bir araya geldiler

Resim
Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatović ve Slovenya Cumhurbaşkanı Nataša Pirc Musar Slovenya’nın Kranj şehrinde bir araya geldiler. Karadağ Cumhurbaşkanı Milatović ile yaptığı görüşmenin ardından Nataša Pirc Musar, Karadağ'ın Batı Balkanlar'ı AB'ye çeken lokomotif olduğunu ifade etti. Milatović, ülkesinin AB üyeliğinin tüm bölge için önemli bir mesaj olacağına inandığını söyledi. İki lider, iki ülkenin birçok düzeyde iyi işbirliği yaptığı konusunda hemfikir olduğunu dile getirdi.
Pirc Musar, önümüzdeki yıl Podgorica'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Brdo-Brioni süreci kapsamındaki toplantının Balkan ülkelerinin AB’ye katılımına yönelik önemini dile getirdi. İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin iyi olduğunu vurgulayan Pirc Musar, Slovenya’nın Karadağ ile beraber güvenlik alanında ortak çalışmalar yürüttüğünü sözlerine ekledi.
Milatović, Slovenya'nın Karadağ'ın dostu ve müttefiki olduğuna dikkat çekti. Podgorica'nın bağımsızlığını ilan etmesinden sonra büyükelçilik açan ilk ülkenin Slovenya olduğunu da hatırlattı. Milatović’e göre, AB'nin Karadağ'ı kapsayacak şekilde genişlemesi diğer ülkelere de iyi bir mesaj olacaktır.
Milatović, Karadağ'ın 2030'dan önce AB'ye girebileceği konusundaki iyimserliğini koruyarak, daha önce Karadağ’ın AB üyeliğine karşı çıkan bazı partilerin faaliyetlerine rağmen, Podgorica'nın AB yolunda kalacağını söyledi.
Kranj şehrindeki görüşmelerin ardından Karadağ Cumhurbaşkanı Milatović, Ljubljana'da Slovenya Ulusal Meclis Başkanı Urška Klakočar Zupančič ve Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon ile ayrı ayrı görüşme gerçekleşti.

Bu içerik 06.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.