Kanada British Columbia Üniversitesi’nde Hırvatça bölümü açılıyor

Resim
Kanada'yı ziyaret eden Hırvatistan Dış İşleri Bakanı Gordan Grlić Radman, Hırvatistan ile Kanada arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının otuzuncu yılı münasebetiyle Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Jolie ile Toronto’da bir araya geldi. 

Bakan Grlić Radman, Kanada'nın Vancouver şehrinde Hırvat konsolosluğu açtı ve Hırvatistan Cumhuriyeti Hükümeti'nin desteğiyle 2025/2026 eğitim yılında British Columbia Üniversitesi'nde açılacak olan Hırvatça bölümüne ilk öğrenci alımı yapılacağını duyurdu. Ayrıca Hırvatça, British Columbia eyaletinin normal ders müfredatına dahil edildi. Hırvatça dersleri, Kanada'daki ilk ve orta öğretim sistemine entegre edilerek Ontario eyaletinin büyük bir bölümünde uygulanmaya başlayacaktır.
Kanada genelinde yaklaşık 600 öğrenciye dersler verilmesi planlanmaktadır. Bakanlık, Kanada ve Hırvatistan Cumhuriyeti'ndeki öğretmenlerin mesleki gelişimleri için materyal tedarik ederek ve seminerler düzenleyerek öğretimi desteklemektedir.
Kanada'da eğitim eyaletlerin sorumluluğunda olduğundan, Hırvatçanın olası statüsüne her bir eyalette ayrı ayrı karar verilmektedir. Ontario eyaleti, Hırvatçayı normal ders müfredatında onayladıktan sonra, British Columbia eyaletinin Eğitim Bakanlığı 2010 yılında Hırvat Dilini 5. sınıftan 12. sınıfa kadar normal ders müfredatının bir parçası olarak kabul etti. British Columbia'daki öğrenciler, seçmeli ders kategorisinde diğer diller ve derslerle birlikte Hırvatçayı da seçebileceklerdir. British Columbia eyaletinde Hırvatça dersleri için sistem dışı 75 öğrencilik sınıflar oluşturulmuştur. 

Bu içerik 15.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 46 kez okundu.