Kalkandelen’de Alaca Derneği kuruldu

Kuzey Makedonya’nın Kalkandelen şehrinde kültür, sanat ve eğitim alanlarında çalışmalar yürütmek amacıyla Alaca Derneği kuruldu.

Köklü bir tarihe sahip olan Kalkandelen’de tekke, köprü, hamam, kale ve cami gibi ata yadigârı eserlerin kültür mirasını yaşattığını ifade eden dernek yöneticisi, Alaca Derneği’nin Kalkandelen şehrinin gözde mimarî eserlerinden birisi olan Alaca Camisi’nden esinlenerek kurulduğunu söyledi.

Resim
Alaca’nın bir başka manasının da yan yana duran, yan yana durduğu halde kendi rengini, parlaklığını koruyan, özünden ödün vermeyen olduğunu anımsatan dernek yöneticisi, Alaca Camisi’nin bu topraklarda yaşanan onca yıkıma rağmen ayakta kalmayı başarmış nadir eserlerden birisi olduğunu ifade etti.
“Bizi biz yapan değerlerimizi yaşatmak adına hem çok kültürlü bir ortamda saygı kuralları çerçevesinde var olmak, hem de kendi adını koruyabilmek adına “Kasabalı” kültürünü yaşatmak için bu yola çıktık.” şeklinde konuşan dernek yöneticisi, kasabalılığın içerdiği değerleri hem hatırlamak ve hatırlatmak, hem de yeni nesillere taşımak adına kasabalılar ile beraber yürümeye ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

 

Bu içerik 07.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 82 kez okundu.