Kajar: Savaş tehdidi yok, NATO ve KFOR burada

Resim

KFOR Komutanı Tümgeneral Ferenc Kajar, "RTK Prime"a verdiği bir özel röportajda, Sırpların tehditkâr grafitlerinden, Sırbistan Başkanı Vuçiç'in KFOR'un İbre köprüsünde konuşlandırılması talebi ve olası savaş riski, Kosova sınırları yakınlarında Sırp güçlerinin artması gibi konular hakkında konuştu.
Sırbistan Başkanı Aleksandar Vuçiç’in kendisinden KFOR askerlerini İbre Nehri üzerindeki köprüde yoğunlaştırmasını isteyip istemediği konusunda yorum yapmak istemeyen Kajar, KFOR askeri misyonunun faaliyetlerine başkalarının değil, bizzat kendilerinin karar verdiğini açıkladı.
Kosova'nın kuzeyindeki grafitlerden de bahseden Kajar, güvenlik tehdidi olması durumunda KFOR'un harekete geçeceğini ve bunun için deliller toplamakta olduğunu iddia etti.
Kosova Polisi ile işbirliğinin çok iyi olduğunu ve bazı devriyeleri beraberce koordine ettiklerini ifade eden Kajar, KFOR’un kendine ait kaynaklarıyla idari sınır hattındaki durumu dikkatle takip ettiklerini ancak henüz olağanüstü bir durumun kaydedilmediğini ifade etti.
Kosova'daki olası savaş riski konusunda da net konuşan KFOR komutanı, "En basit cevap olarak yok diyebilirim. Savaşın söz konusu olmadığını düşünüyorum. KFOR henüz böyle bir olaya dair herhangi bir belirti kaydetmedi. Bu bölgede savaş tehdidi yok, NATO ve KFOR buradadır.” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Bu içerik 23.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 58 kez okundu.