Kahramanlarımız geri döndü: Bosna Hersek Afet Kurtarma Ekipleri Saraybosna Vijecnica Kütüphanesi önünde karşılandı

Afet kurtarma ekiplerimiz, Türkiye’nin güneyini ve Suriye’yi vuran yıkıcı depremlerin ardından enkaz altında kalan depremzedeleri kurtarmak için günlerce çalıştıkları Türkiye’den bugün Bosna Hersek’e döndü. Türkiye’den gelen ilk ekibi havalimanında Türkiye’nin Bosna-Hersek Büyükelçisi Sadık Babür Girgin karşıladı ve yardımlarından dolayı tüm Bosna Hersek’e teşekkür etti.
Resim234 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinde, Federal Özel Afet Kurtarma Birimi, Federal Sivil Koruma İdaresi ve Dağ Arama Kurtarma Servisi gibi toplam 13 ekip bulunuyordu. Ekipte Atos, Šmeki ve Ela adında üç de özel eğitimli köpek vardı. Tüm ekip Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta çok çalışarak enkazdan 28 kişiyi kurtarmayı başardı.

Ülkelerine dönen arama kurtarma ekipleri, Saraybosna Vijecnica Kütüphanesi karşısındaki meydanda meslektaşları, arkadaşları, aileleri ve vatandaşlar tarafından gözyaşı ve alkışlarla karşılandı. Sıraya giren arama kurtarma ekipleri, Türkiye’deki depremzedelerin onuruna bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve Fatiha okudu.

Ekip daha sonra Bosna Hersek Hükümeti yetkilileri ve Federal Sivil Koruma İdaresi üyeleri tarafından karşılanacakları Saraybosna’nın Azići bölgesine devam edecek.

Bu içerik 20.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 71 kez okundu.