Kabine, Euro’yu benimsemeye yönelik operasyonel planı onayladı

ResimBaşbakan Kiril Petkov Bakanlar Kurulu öncesi Euro’ya geçiş süreciyle ilişkili hazırlanan operasyonel planla ilgili açıklamalarda bulundu. Petkov: “Plan, Euro’nun başarılı bir şekilde tanıtılmasını ve 1 Ocak 2024’ten itibaren Euro bölgesine girişi öngörmektedir. Bu, Bulgaristan’ın şimdiki ve gelecekteki gelişimi açısından önemli bir başlangıç noktasıdır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Asen Vasilev de Bakanlar Kurulu’nda yaptığı konuşmada, hükümetin Euro’ya geçiş için operasyonel planı kabul ettiğini söyledi.

Vasilev, önümüzdeki süreçte Bulgar Ulusal Bankası Yasası’nda yapılacak bir değişiklik de dâhil olmak üzere bir dizi yasal düzenlemenin yapılacağını duyurdu. Vasilev, sürecin parlamentoda devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Vasilev açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Tüketicinin korunması için Euro’ya geçişten üç ay önce ve geçişten dokuz ay sonra fiyatların hem Bulgar Levası hem de Euro cinsinden ilan edilmesi öngörülmektedir. Fırsatçılık yapılmaması için önlemler alınacaktır. Döviz kuru sabittir. Euro’nun benimseneceği cari döviz kuru ve özellikle tüccarlar için sadece bir aylığına Bulgar Levası ve Euro cinsinden çift yazar kasa kullanılması planlanmaktadır”.

Bu içerik 27.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 122 kez okundu.