Këlcyre, Balla’daki kaza: Göçmen kaçakçılığı belasıyla yüzleşmeye kararlı

Resim

Arnavutluk İçişleri Bakanı Taulant Balla, Këlcyre’de bu sabah meydana gelen ve içlerinde aracın sürücüsünün de bulunduğu, yedi yabancı uyruklu ve bir Arnavut vatandaşının hayatını kaybettiği ağır kazanın ardından tepki gösterdi.

Taulant Balla, “Këlcyre’de bu sabah meydana gelen ciddi kazadan çok fazla taraf etkilendi, burada daha iyi bir yaşam arayışı içinde olan yedi yabancı vatandaş/göçmen ile kazaya karışan aracın sürücüsü olan bir Arnavut vatandaşı hayatını kaybetti” dedi.

Bakan, ön verilere göre kazanın nedeninin, araç sürücüsünün o bölgede polis kontrolünden kaçınmak için aşırı hız yapma girişimi olduğunun ortaya çıktığını vurguladı.

Balla, “İçişleri Bakanlığı ve Eyalet Polisi, göçmen kaçakçılığı belasıyla mücadele etmeye tam kararlıdır. Bu kararlılık, uygulanan politika ve stratejiler yanında zorluklarla yüzleşme kararlılığıyla da kanıtlanıyor” dedi.

Bakan, “2023’te Eyalet Polisi 177 göçmen kaçakçılığı vakası, 9 çocuk kaçakçılığı vakası ve 11 insan kaçakçılığı vakası tespit ederek olaya karışan 330 failin tespit edilmesini sağladı; bunlardan 147’si gözaltına alındı. Kovuşturmaların ve mahkemelerin de uzun zamandır beklenen kararları vereceklerini uyumuyorum ki zaten neden bu kadar geciktiklerini anlamıyorum” dedi.

Balla ayrıca “Aynı zamanda FRONTEX görevlileri birkaç yıldır tüm sınır geçiş noktalarında Arnavutluk Sınır Polisi ile ortak devriyeler yürütüyor” diye vurguladı.

 

Kaynak:

 https://telegrafi.com/aksidenti-ne-kelcyre-balla-te-perkushtuar-per-tu-perballur-plagen-e-trafikimit-te-migranteve/ (Erişim tarihi, 02.04.2024).

Bu içerik 02.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 8 kez okundu.