K. Hatzidakis: Yunanistan Avrupa’nın yüz karası olmaktan çıktı

Resim
Yunanistan Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakanı Kostis Hatzidakis Brüksel’de düzenlenen Eurogroup toplantılarına katılarak Yunan hükümetinin ekonomi politikası önceliklerini sundu. Hatzidakis Yunanistan’ın son dört yılda kaydedilen ilerleme temelinde mali istikrar yolunda ilerlemeye devam edeceğini, vergi kaçakçılığı ile mücadele ve kamu kaynaklarının değerlendirilmesi konularına odaklanarak tamamlanması gereken reformları kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.
“Son seçimlerin ardından, önümüzde Yunan vatandaşlarının yararına kullanmaya kararlı olduğumuz tarihi bir fırsat penceresi var” şeklinde konuşan Yunanistan Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakanı Kostis Hatzidakis, ayrıca Yunanistan’ın, üye devletlerin ekonomilerinin büyümesine zarar vermeden açıkların ve kamu borcunun kontrol altına alınmasını sağlayacak dengeli bir anlaşmaya varmak amacıyla mali kuralların revizyonuna ilişkin devam eden tartışmalara aktif olarak katılacağı sözünü de verdi.
Brüksel’deki görüşmeleri sonrasında açıklamalarda bulunan Hatzidakis, “Yunanistan Avrupa’nın yüz karası olmaktan çıktı ve herkes ülkenin son dört yılda kaydettiği ilerlemeden olumlu bir şekilde bahsediyor.
Ekonomi politikamızın önceliklerini sundum ve hiç kimsenin mağdur olmayacağı koşulları yaratacak daha dinamik, üretken ve ihracat odaklı bir Yunan ekonomisi yaratmak için reformlara devam etme kararlılığımızı açıkça ifade ettim.
Mali kuralların gözden geçirilmesine ilişkin olarak, mali istikrarın sağlanmasının kesinlikle gereklidir. Ancak bunun Avrupa’nın ekonomik büyümesini baltalamaması gerektiği yönündeki kararlı tutumumuz devam etmektedir.
Aynı zamanda, son yıllarda yaşadığımız gibi dış kaynaklı krizlerle başa çıkabilmek için gerekli esneklik de sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.
 
Bu içerik 17.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.