İtfaiyeciler birçok cephede çabalarını yeniliyor

Resim
Yunanistan’ın farklı bölgelerinde çıkan yangınlar günlerdir yayılmaya devam ediyor. İtfaiye ekipleri (23 Ağustos) çarşamba günü de Yunanistan genelinde çok sayıda orman yangınıyla mücadele çabalarını sürdürdü.
Pazartesi sabahı Yunanistan'ın başkenti üzerinde yükselen dört dağın en yükseği olan Parnitha Dağı'nın eteklerinde çıkan yangını kontrol altına almak için büyük bir çaba sarf ediliyor. Bu yangın Hasia banliyösündeki evlerin ve araçların tahrip olmasına yol açtı. Yangının Milli Park'a doğru ilerlemesini önlemek için kapsamlı tedbirler alınıyor. Ancak Unesco dünya mirası listesinde yer alan Yunanistan’ın orta kesimindeki Osios Loukas Manastırı çarşamba günü alevlere teslim oldu. Alanın tamamen yok olmasını önlemek için büyük çaba harcanıyor.
Salı günü 18 yetişkin ve 2 çocuğun ölü bulunduğu, Türkiye sınırına yakın bir bölge olan Evros'ta (Meriç bölgesinde) yangın söndürme çalışmaları beşinci gün üst üste devam ediyor. Bu kapsamda Dedeağaç ve Dadia ormanlarında iki aktif cephe bulunmaktadır.
Ayrıca, ülkenin diğer çeşitli bölgelerinde de yangınlar devam etmektedir. Başlıca odak noktaları (Batı) Trakya bölgesindeki Rodop ili, Samothraki Adası, Atina'nın doğusundaki Evia (Eğriboz) Adası ve Fthiotida'daki Makrakomi'dir.

 
Bu içerik 23.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 31 kez okundu.