İtalya, Temsilciler Meclisi göçmenlere yönelik Rama-Meloni anlaşmasını onayladı, Arnavutluk anlaşmayı askıya aldı

Resim

İtalyan Parlamentosu Temsilciler Meclisi, Akdeniz'de yakalanan göçmenler için Lezhe şehrinde iki kabul merkezinin kurulmasını öngören Rama-Meloni Paktını bugün onayladı.

Kararın şimdi İtalya Senatosu'ndan geçmesi gerekiyor. Bugünkü oturumda 270 milletvekilinden 150'si anlaşmayı desteklerken, 115'i aleyhte oy kullanırken, iki de çekimser oy kullanıldı. İtalyan muhalefeti, Arnavutluk Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararı beklemek üzere oylamanın ertelenmesi konusunda ısrar etti.

Aralık ayında Anayasa Mahkemesi, bir grup milletvekilinin iki başbakan Edi Rama ve Georgia Meloni tarafından imzalanan anlaşmaya ilişkin şikayetini kabul ettiğini açıkladı.

Bu konuyla ilgili tek oturum yapılırken, Anayasa Mahkemesi Arnavutluk hükümetinden İtalya ile yapılan 1995 tarihli anlaşmanın belgesini isteyerek duruşmayı erteledi.

Arnavutluk devletiyle ilgili anlaşma şu anda askıya alınmış durumda ve Anayasa Mahkemesi'nde görüşülmekte olan konunun kabul edilmesinin ardından Meclis gündeminden çıkarıldı.

Kaynak: https://lajmifundit.al/politike/parlamenti-italian-miraton-marreveshjen-rama-meloni-per-emigrantet-shqi-i1249788,  (Erişim tarihi, 24.01.2024).

Bu içerik 24.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 15 kez okundu.