İstifa eden Hırvatistan Maliye Bakanı kabine üyelerine veda etti, Başbakan yeni bakana destek için koalisyon ortaklarını aradı

ResimBaşbakan Andrej Plenković, Maliye Bakanı Zdravko Marić’in hükümetten ayrılışı ve yeni Maliye Bakanı olarak Marko Primorac’ın adaylığı hakkında Başbakanlıkta gerçekleştirilen hükümet kabinesinden sonra parlamentoda çoğunluğu temsil eden parti temsilcilerine bilgi verdi.

Dnevnik Nova TV’nin önceki akşam edindiği bilgi Zdravko Marić kendi isteğiyle hükümetten, yani Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanı pozisyonundan ayrılması onaylandı. Daha sonrasında hükümet kanadından bu bilgi teyit edildi ve Marić’e “Son altı yılda hükümete yaptığı katkılardan dolayı” teşekkür edildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, yeni maliye bakanının Zagreb Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’nde profesör olan Marko Primorac olacağı belirtildi.

Yeni bakan, kamu maliyesi, yerel maliye, vergi sistemi ve kamu borç yönetimi alanları ile ilgilenmektedir ve kariyerinde diğer başka görevlerin yanı sıra eski Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarović’in ekonomi danışmanlığı da bulunmaktadır.

Bu içerik 06.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 64 kez okundu.